SR EN ISO 10893-10:2011

Examinări nedistructive ale țevilor de oțel. Partea 10: Examinare automatizată cu ultrasunete pentru detectarea imperfecțiunilor longitudinale și/sau transversale pe toată circumferința țevilor de oțel fără sudură și sudate (cu excepția celor sudate cu arc electric sub strat de flux)

Acest standard prezintă cerințele pentru examinarea automatizată cu ultrasunete cu unde de forfecare (generate printr-o tehnică convențională sau prin tehnica sistemelor cu comandă de fază) pe toată circumferința țevilor de oțel fără sudură și sudate [cu excepția țevilor de oțel sudate sub strat de flux (SAW)], pentru detectarea imperfecțiunilor longitudinale și/sau transversale. Dacă nu se specifică altfel în comanda de achiziție, metoda de examinare se aplică detectării în special a imperfecțiunilor longitudinale. În cazul examinării imperfecțiunilor longitudinale, aplicarea examinării cu unde Lamb este la latitudinea producătorului. Pentru țevile fără sudură, prin acord între cumpărător și producător, pot fi aplicate principiile examinării din acest standard pentru a detecta imperfecțiuni având și alte orientări. Acest standard se aplică examinării țevilor cu un diametru exterior mai mare sau egal cu 10 mm, având în mod normal un raport între diametrul exterior și grosimea de perete mai mare sau egal cu 5. Acest standard se poate aplica, de asemenea, examinării profilelor cave circulare.

128,75 Lei

Status : In vigoare
Data aprobării : 30.09.2011
Număr de pagini : 18
ICS : 23.040.10 Tevi si tuburi din fonta si otel,77.040.20 Încercari nedistructive ale metalelor,77.140.75 Tevi si tuburi din otel pentru utilizari speciale
Comitet tehnic : 202 - Ţevi de fontă şi oţel

Relaţii cu alte standarde: