SR EN ISO 7218:2007
Microbiologia alimentelor şi furajelor. Cerinţe generale şi ghid pentru examenele microbiologice
Acest standard prezintă cerinţe generale şi linii directoare/opţiuni având ca intenţie trei mari utilizări principale: -implementarea standardelor elaborate de ISO/TC 34/SC 9 sau ISO/TC 34/SC 5 pentru detecţia sau enumerarea microorganismelor, denumite în continuare "standarde specifice"; -buna practică de laborator pentru laboratoarele de analiza microbiologică a alimentelor (scopul nu este detalierea acestora în acest standard internaţional, există manuale disponibile pentru acest lucru); -ghid pentru acreditarea laboratoarelor de analiză microbiologică a alimentelor (acest standard internaţional descrie cerinţele tehnice conform cu anexa B a ISO/CEI 17025:2005 pentru acreditarea laboratoarelor de analiză microbiologică de către organismele naţionale).
Status :
Anulat
Data aprobării : 28.09.2007
Data publicării : 30.09.2007
Data anulării : 31.01.2025
Număr de pagini : 72
ICS : 07.100.30 Microbiologie alimentara
Comitet tehnic : 95 - Produse agroalimentare şi horticole şi metode de analiză
- Inlocuieste SR ISO 7218:2000
- Indicat la referinte SR EN ISO 8199:2008
- Indicat la referinte SR EN ISO 16140:2005
- Indicat la referinte SR EN ISO 22174:2005
- Indicat la referinte SR EN ISO 835:2007
- Indicat la referinte SR EN ISO 8655-1:2003
- Indicat la referinte SR EN ISO 8261:2002
- Inlocuit prin SR EN ISO 7218:2024
- Modificat de SR EN ISO 7218:2007/A1:2014