Română  English

Licențele sunt individuale, privesc strict reproducerea autorizata și se înregistreaza în Registrul Licențelor ASRO. Ele cuprind un numar de licență, comunicat de ASRO. În cazul reproducerilor integrale de standarde numarul de licența va fi înscris în clar pe copia autorizata, alaturi de sintagma "uz intern" și numele persoanei fizice/juridice solicitante.

Prețul unei licențe de reproducere este de

  • 30% din prețul standardului achiziționat pentru copia efectuata de persoana fizica/juridica solicitanta;
  • 40% din prețul standardului achiziționat pentru copia efectuata de ASRO la solicitarea unei persoane fizice/juridice;

 

MODALITĂŢI DE UTILIZARE A STANDARDELOR

Prezenta însoțește standardele achiziționate și explică modalitatea în care acestea pot fi utilizate, cu respectarea drepturilor de autor ale organismelor de standardizare.

1. Standardele române(SR, STAS) sau standardele străine adoptate prin traducere pot fi utilizate pentru:

  • documentare și informare,
  • completarea bibliotecii dvs,
  • implementare în cadrul organizației, implementare in productia si procesele din, cadrul organizației
  • ca referențial într-un contract, procedură ori alt fel de documentație.

 

Standardele internaționale, europene sau străine adoptate ca standarde român fără elaborarea versiunii oficiale în limba română, sau neadoptate ca standarde române pot fi utilizate pentru:

  • documentare și informare,
  • completarea bibliotecii dvs, implementare în cadrul organizației în versiunea achiziționată (limba engleză, franceză, germană sau rusă),
  • aplicare producției și proceselor din cadrul organizației,
  • ca referențial într-un contract, procedură ori alt fel de documentație.

Fără acordul prealabil expres al ASRO, standardul nu poate fi reprodus sau multiplicat pentru difuzare către terți; standardul sau părți ale acestuia nu pot fi traduse pentru a fi comunicate public sau pentru a se constitui parte a unor opere derivate, cum ar fi: cursuri de formare profesională, baze de date, publicații și documentații de specialitate.

ISO: Pot fi desemnate traduceri oficiale numai traducerile pregătite de organismul național de standardizare, membru ISO, potrivit procedurilor stabilite.
CEN: Într-o limbă poate exista o singură versiune oficială, cea a organismului național de standardizare.

Orice multiplicare a standardului achiziționat în format hârtie poate fi făcută utilizând Registrul Licențelor ASRO. Mai multe detalii se pot afla formuland întrebări la adresa de e-mail iuliana.stanciu@asro.ro.

 

Nerespectarea drepturilor de autor asupra standardelor reprezintă încălcarea legii privind drepturile de autor și suportă consecințele legale.
Atenție! Comanda minimă pentru formatul Electronic este de 40 RON. Pentru o comandă in format Electronic cu valoarea mai mică de 40 RON, valoarea facturii va fi de 40 RON!
Durata executării comenzilor în format Electronic variază în funcție de volumul de standarde.
ASRO nu este responsabilă de întarzierile de livrare cauzate de serviciile poștale.